Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Έλληνας γυρίζει τον κόσμο με λεωφορεία…!


Perierga.gr - Έλληνας γυρίζει τον κόσμο με λεωφορεία...!

Γυρίζει τον κόσμο με λεωφορείο της γραμμής και τον …φωτογραφίζει!
Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχει ταξιδέψει στην Ουγκάντα, Ρουάντα, Τουρκία, Ιρλανδία, Σουηδία, Βραζιλία, Παραγουάη, Αργεντινή, Βολιβία, Περού, Ταϊλάνδη, Καμπότζη, Βιετνάμ και Λάος με συνολικό αριθμό χιλιομέτρων 23.575 μόνο με λεωφορεία.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Οι πιο επικίνδυνες γειτονιές στον κόσμο!


Γειτονιές με συμμορίες ναρκωτικών, θρησκευτικές και ρατσιστικές ομάδες αλλά και με κατοίκους που ζουν στα όρια της φτώχιας, παγιδευμένοι σε έναν φαύλο κύκλο βίας και εξαθλίωσης. Γκέτο με ιδιαίτερη… προτίμηση στα όπλα και στους καβγάδες, στις δολοφονίες και στις κλοπές. Τρομακτικοί και απλησίαστοι χώροι για κατοίκους και επισκέπτες, οι 10 πιο επικίνδυνες γειτονιές στον κόσμο αποτελούν χωρίς υπερβολή το… φόβο και τον τρόμο για όλους.
10. Dora, Βαγδάτη, Ιράκ
perierga.gr- Οι πιο επικίνδυνες γειτονιές του κόσμου
«Κυψέλη» της τρομοκρατίας αλλά και «σκηνή» έντονης θρησκευτικής βίας. Το 2003 έγινε μια πρώτη βάση για την Αλ Κάιντα, ενώ ήταν η περιοχή μαχών μεταξύ Αμερικανών στρατιωτών και ανταρτών. Τα τελευταία χρόνια, οι καθημερινές θρησκευτικές συγκρούσεις έχουν τροφοδοτήσει περαιτέρω βίαιες εκδηλώσεις. Οι χριστιανοί που ζούσαν εκεί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή ή να χάσουν τη ζωή τους, ενώ το Νοέμβριο του 2010 έγινε μια προσπάθεια εκκαθάρισης. Παρόλα αυτά, αν και κατεαστραμμένη πλέον από τον πόλεμο, η γειτονιά αυτή πρέπει σίγουρα να αποφευχθεί.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

7 κατοικίες απόλυτα ενσωματωμένες στη φύση


Είτε πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο τοπίο, ένα πυκνό δάσος ή μια άνυδρη έρημος, δεν είναι λίγες οι φορές που η αρχιτεκτονική ενσωματώνεται πλήρως στο φυσικό περιβάλλον, με τις  κατοικίες να αποτελούν τμήμα της φύσης, ακόμη και συνέχειά της σε ορισμένες περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο σύνολο, με τις κατοικίες να μιμούνται ουκ ολίγες φορές τις μορφές της φύσης που τις περιβάλλουν, βράχια, λόφους, δέντρα… Στο πλαίσιο αυτό, 9 απίθανες κατοικίες «συστήνονται» ως οι απόλυτα εναρμονισμένες με τη φύση!
1. The Pierre, San Juan Islands, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ (2010)
perierga.gr - 7 κατοικίες πλήρως ενσωματωμένες στη φύση
Mετά από μια γρήγορη ματιά στο εξωτερικό αυτού του 2.200 τετραγωνικών Μέτρων σπιτιού ανάμεσα στα βράχια, δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε ότι το κτίριο όχι μόνο δεν «συγκρούεται» με τη φύση, αλλά την «υποστηρίζει» με την εμφάνισή του εκεί στο έπακρο. «Pierre», άλλωστε σημαίνει «πέτρα» στα Γαλλικά, και δεν είναι βέβαια τυχαία ονομασία, αφού το σπίτι είναι πλήρως ενσωματωμένο στους τεράστιους βράχους της περιοχής.