Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Το να κατακρίνουμε τον άλλο είναι πολύ εύκολο (διδακτική ιστορία)

Κάποτε είχε πάει ένας κοσμικός στην Σκήτη των Καυσοκαλυβίων , για να γίνη Μοναχός.
Οι Πατέρες όμως της Σκήτης δεν τον δέχονταν, γιατί, εκτός που τήταν ράθυμος και αμελής, ήταν και πολύ σκανδαλοποιός και δημιουργούσε συνέχεια θέματα. Επειδή εκείνος αναπαυόνταν στην Σκήτη, παρακάλασε τους Πατέρες να τον αφήσουν να μένη ως λαϊκός και να εργάζεται καμιά φορά.

Tα 9 oμορφότερα ελληνικά νησιά σύμφωνα με το CNN

H χώρα μας έχει 1.400 νησιά. Τα 230 κατοικούνται και κατακλύζονται κάθε καλοκαίρι από τουρίστες, ντόπιους και αλλοδαπούς. Το CNN έκανε ρεπορτάζ και κατέγραψε τα εννιά πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός.
Καλύτερο τοπίο: Σαντορίνη
perierga.gr - Τα 9 ωραιότερα νησιά σύμφωνα με το CNN
Το μαγευτικό τοπίο της Σαντορίνης, αποτέλεσμα ενός αρχαίου ηφαιστείου, τα λευκά σπίτια των Φηρών, δημιούργημα των ντόπιων που ξέρουν να αγαπούν τον τόπο τους, η καλντέρα που κόβει την ανάσα, το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου και τέλος το παραμυθένιο ηλιοβασίλεμα της Οίας, είναι ήδη αρκετά για να θεωρηθεί η Σαντορίνη ένα από τα ομορφότερα νησιά ολόκληρης της πλάσης. Ο απότομος βράχος και το μέγεθός του, ιδωμένο από τις παραλίες της Καλντέρας, θυμίζουν στους επισκέπτες το μεγαλείο της φύσης και την αδυναμία του ανθρώπου να το συναγωνιστεί.