Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Τροχαίο δυστύχημα που σοκάρει στη Ρωσία

Οι παγωμένοι δρόμοι της Ρωσίας είναι δυστυχώς γνωστοί για αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, ενώ η συγκεκριμένη χώρα κατέχει το ρεκόρ σε τροχαία δυστυχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην περιοχή Petushki στον αυτοκινητόδρομο Μ-7, ένα ημιφορτηγό της Nissan έχασε τον έλεγχο και χτύπησε σε ένα μικρό φορτηγό.
Δυστυχώς όμως το Nissan μετά την πρώτη σύγκρουση ξεκίνησε μια ανεξέλεγκτη πορεία και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου κυριολεκτικά συνθλίφτηκε από ένα φορτηγό που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.
Η σοκαριστική σκηνή καταγράφηκε από την κάμερα ενός οδηγού που ακολουθούσε. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σκληρό βίντεο.









Η δημοσιογράφος που συντάσσει το άρθρο το οποίο ανέδειξε τόσο το βίντεο όσο και το θέμα, συμβουλεύει μάλιστα τους Ρώσους οδηγούς όχι μόνο να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, αλλά και να έχουν dash-cams (προσαρμοσμένες κάμερες στο παρμπρίζ) στο αυτοκίνητο τους για να καταγράφουν τα τροχαία ατυχήματα και να τα ανεβάζουν στο διαδίκτυο για λόγους παραδειγματισμού αλλά και για να επιστήσουν την προσοχή.
Δεδομένου μάλιστα ότι οι Ρωσικές αρχές αποσιωπούν τα ατυχήματα και δε παρουσιάζουν ανάλογες εικόνες στη ρωσική τηλεόραση, η ανάγκη δημοσιοποίησης των βίντεο αυτών γίνεται ακόμα πιο επιτακτικός σύμφωνα με τη  Marina Galperina που υπογράφει το άρθρο. Όσο σκληρό κι αν είναι το εν λόγω βίντεο, είναι μαι καθημερινή πραγματικότητα για τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους του ρωσικού δικτύου.
Εκτός από την κάκιστη κατάσταση των δρόμων που όπως φαίνεται δεν είναι μόνο ελληνική παθογένεια, αιτία των δυστυχημάτων είναι όπως επισημαίνεται και η χρησιμοποίηση δεξιοτίμονων αυτοκινήτων τα οποία εισάγονται από την Ιαπωνία και πωλούνται στη χώρα σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Η πόλη μάλιστα που έχει τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα, είναι το Vladivostok.
Στη συγκεκριμένη περιοχή μάλιστα, υπάρχει η μόδα των αγώνων ταχύτητας "Drift" με τους "The Drifters of Vladivostok" να παρουσιάζονται σε πολλά βίντεο στο διαδίκτυο. Τόσο τα αυτοκίνητα τους, όσο και τα θανατηφόρα ατυχήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου