Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Έξυπνα» παπούτσια με… αυτόματο πιλότο!


Εμπνεόμενος από τα «μαγικά παπούτσια» που φορούσε η νεαρή ηρωίδα στο «Μάγο του Οζ», ο Ντομινίκ Γουίλκοξ, ένας καλλιτέχνης στη Βρετανία που έχει πάρει μάστερ στη Βασιλική Σχολή Καλών Τεχνών της Αγγλίας, κατασκεύασε ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία διαθέτουν σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) και δείχνουν στον κάτοχό τους τη σωστή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στον προορισμό του.
perierga.gr - "Έξυπνα" παπούτσια με... αυτόματο πιλότο!
Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να χτυπήσει ελαφρά μεταξύ τους τα τακούνια προκειμένου να ενεργοποιήσει το GPS. Αμέσως μετά, τα μικρά λαμπάκια τύπου LED που είναι ενσωματωμένα στα παπούτσια τού δείχνουν την κατεύθυνση την οποία πρέπει να ακολουθήσει. Τα παπούτσια συνδέονται με υπολογιστή (με καλώδιο USB) και έτσι κάθε φορά που θέλει ο κάτοχός τους να πάει κάπου μπορεί να «φορτώνει» στο μηχανισμό το χάρτη της περιοχής.
perierga.gr - "Έξυπνα" παπούτσια με... αυτόματο πιλότο!
Το σύστημα δείχνει, επίσης, την πρόοδο της κίνησης αυτού που τα φοράει αλλά και το πόσο κοντά βρίσκεται στον προορισμό του. Τα «έξυπνα» παπούτσια κοστίζουν 250 ευρώ και εκτός από την καλλιτεχνική τους διάσταση μπορεί να έχουν και πρακτικές εφαρμογές, όπως για παράδειγμα, να τα φορούν άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, ώστε να μη χάνονται στους δρόμους και να επιστρέφουν χωρίς δυσκολία στο σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου