Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πιείτε τον καφέ και φάτε την κούπα…


Αν δεν σας αρέσει και τόσο η ιδέα να πίνετε τον καφέ σας σε χάρτινο ή πλαστικό ποτήρι, δεν σας αδικώ καθόλου. Και η γεύση του ροφήματος αλλοιώνεται και το σύνολο των σκουπιδιών αυξάνεται! Δεν θα ήταν, λοιπόν, καλύτερα εάν μπορούσατε να απολαύσετε καλύτερη γεύση αλλά και να περιορίσετε παράλληλα τα σκουπίδια; Η λύση βρίσκεται σε ένα ευφάνταστο οικολογικό trend που τρώγεται! Ή αλλιώς σε ένα βρώσιμο… μπισκοτο-φλιτζάνι για τον καφέ σας! Μια εταιρεία καφέ με οικολογικές ανησυχίες -και πιο συγκεκριμένα η ιταλική φίρμα Lavazza- φαίνεται πως αποφάσισε να φέρει την αλλαγή.
perierga.gr - "Πιείτε τον καφέ και φάτε την κούπα..."
Πώς; Δημιουργώντας το λεγόμενο «Cookie Cup», που δεν είναι τίποτα άλλο από μια εδώδιμη κούπα καφέ που κατασκευάζεται από μια μπισκοτένια ζύμη! Μάλιστα, καλά διαβάζετε. Κούπα του καφέ από μπισκότο που… τρώγεται! Σχεδιαστής της ο Enrique Luis Sardi από τη Βενεζουέλα, ο οποίος θέλει να φέρει επανάσταση στην καφεστίαση! Η πρωτότυπη και -κυρίως- λαχταριστή κούπα είναι φτιαγμένη από ζύμη μπισκότου και εσωτερικά έχει μια ειδική επικάλυψη από ζάχαρη, η οποία λειτουργεί μονωτικά αλλά και ως φυσικό… γλυκαντικό. Τι σημαίνει αυτό;
perierga.gr - "Πιείτε τον καφέ και φάτε την κούπα..."
Από τη μία προσφέρει μόνωση στο φλιτζάνι, έτσι ώστε να μην απορροφάται το ρόφημα (καφές, τσάι, σοκολάτα ή γάλα) από τη ζύμη, και από την άλλη γλυκαίνει σιγά σιγά το περιεχόμενο, καθώς  λιώνει από τη θερμότητα του καφέ. Η ιδέα αναμένεται να κάνει θραύση σε διεθνές επίπεδο, καθώς πολλές εταιρείες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη κούπα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι θα γίνει το νέο οικολογικό trend στα καταστήματα καφεστίασης. Άλλωστε τι πιο νόστιμο από το να μπορείς να συνδυάσεις μια γουλιά καφέ με μια… δαγκωματιά μπισκότου, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον από το πλήθος των απορριμάτων. Πρωτότυπη, χρηστική, γευστική και οικολογική ιδέα!
perierga.gr - "Πιείτε τον καφέ και φάτε την κούπα..."

πηγή: www.perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου